19.04.2024.
HomeSportDžeko pogodio za bod Intera protiv Napolija

Džeko pogodio za bod Intera protiv Napolija

Napoli i Inter su remizirali u utakmici 25. kola italijanske Serije A (1:1), a jedini pogodak za Nerazzurre postigao je naš Edin Džeko. Ovom remiju obradovao se Milan jer Rossoneri imaju priliku sutra pobjedom protiv Sampdorije preuzeti prvo mjestu na tabeli prvenstva Italije.

Victor Osimhen je u petoj minuti oboren u šesnaestercu Intera, a nakon intervencije VAR-a sudija Daniele Doveri je pokazao na bijelu tačku. Lorenzo Insigne je realizovao penal za vodstvo Napolija. Nedugo nakon toga Piotr Zielinski je imao veliku priliku za domaće. Napolitanci su bili nešto opasniji u prvom dijelu, a novu veliku šansu imao je Osimhen u 28. minuti, ali ostalo je do odmora 1:0.

U 47. minuti Lautaro Martinez je ubacio sa desne strane, a Džeko je prvo pokušao glavom i lopta je ponovo došla do njega, a onda je Dijamant iz teške situacije zakucao loptu u mrežu za 1:1. Za reprezentativca Bosne i Hercegovine ovo je bio peti ligaški gol protiv Napolija od kada je debitovao u Seriji A u sezoni 2015/16, a u tom periodu protiv Napolitanaca više je pogađao samo Ciro Immobile (šest puta).

Denzel Dumfries se nije dobro snašao u šesnaestercu domaćih, a veliku šansu imao je Elif Elmas u 69. minuti. Senzacionalno mu je odbranio Samir Handanović. Simone Inzaghi odlučio je Džeku ostaviti na terenu svih 90 minuta, ali Nerazzurri nisu uspjeli napraviti ništa konkretno do kraja utakmice, tako da je rezultat ostao nepromijenjen.

Pogodak Džeke možete pogledati OVDJE.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti