Repeša novi selektor košarkaških Zmajeva, Gordić se vraća u reprezentaciju

repes0209

Jasmin Repeša novi je selektor košarkaške reprezentacije BiH. On će na klupi naslijediti Duška Vujoševića, koji zbog zdravstvenih problema ne može voditi reprezentaciju u narednim mečevima protiv Finske i Češke.Repeša će s radom početi već u ponedjeljak, za kada je u Sarajevu zakazano okupljanje naše košarkaške reprezentacije uoči prve dvije utakmice odlučujućeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Trenersku karijeru izgradio je u Hrvatskoj, gdje je vodio Cibonu, Split, Cedevitu.

U proteklih nekoliko sati obavio sam stotinu razgovora sa čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Situacija je takva kakva jeste, Duško Vujošević ne može zbog zdravstvenih razloga voditi selekciju, kao ni Mensur Bajramović koji je dobio angažman u Hong Kongu, tako da je u ovom momentu jako važno pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine, kazao je Jasmin Repeša novi selektor košarkaške reprezentacije BiH u razgovoru za scsport.ba, prenosi Patria.

Kako kaže, čast će mu biti selektor Zmajeva, ali ne želi davati nikakve bombastične izjave. I sam je svjesan svega što se dešava u bh. sportu. On će voditi ekipu u mečevima sa Finskom i Češkom.

– Kome se ne bi svidjela ova priča. Ja sam sticajem okolnosti trenutno bez posla, tako da se to poklopilo. Međutim, mnogi igrači neće moći doći u ponedjeljak na okupljanje i to mi je veliki problem. No, kako god, smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Ja sam, inače, kao čovjek jako zahtjevan prema sebi i drugima, pun sam energije i želim da i ostali oko mene budu takvi. Ko nije takav ja ga obično tjeram, a ako ga ne mogu otjerati, idem ja – kazao je Repeša.

Kontaktirao je i Vujoševića za savjete.

– Pa naravno, ovo je Vujoševićev projekt, ja i nisam pravio ovaj spisak, većinu igrača i ne poznajem. Čuo sam se sa Duletom i pričali smo mnogo vremena – kazao je Repeša.

Na kraju razgovora Repeša je potvrdio da se Gordić vraća u reprezentaciju.

– Gordić će sigurno igrati, već smo se čuli. Nažalost, ni on neće moći doći u ponedjeljak – zaključio je Repeša, koji bi danas treba stići u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH