Privedeni "Noćni vukovi" koji su bili u pratnji Irineja

vukovi pratnja

Crnogorska policija zadržala je lidere lokalnog moto-kluba "Noćni vukovi" koji su bili u pratnji patrijarha srpskog Irineja i patrijarha antiohijskog Jovana Desetog tokom današnje posjete Crnoj Gori.

Cetinjska policija je par sati zadržala lidera "Noćnih vukova Crne Gore" Vukomana Bulatovića, njegovog zamenika Željka Vukčevića i sekretara moto-kluba Željka Obradovića, objavio je portal In4s.net.

Lider ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov potvrdio je da su zadržani članovi istoimenog kluba u Crnoj Gori, koji su sprovodili sa aerodroma patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija.

"Vidi se da se na takav način želi pokazati pritisak na nas i da se zastraše ostali", napisao je on na svom profilu na društvenim mrežama.

Bulatović je portalu In4s.net rekao, da su oni bili u pratnji na poziv Mitropolije kao i nekoliko puta prije toga.

"Uredno smo se javili policijskom obezbeđenju i nikakvih problema nije bilo sve dok nismo stigli na Cetinje. Tada smo nas četvorica, po nalogu načelnika cetinjske policije Miloša Vučinića, privedeni u prostorije Centra bezbednosti, gde smo zadržani od 10 do 15 sati. Lokalni policajci su bili korektni prema nama, uzeli su izjave i raspitivali se zašto pratimo patrijarhe. Valjda su se uplašili da mi predstavljamo opasnost za njih, što je apsurd", rekao je Bulatović.

Policija se ovim povodom nije oglašavala.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH