Eksplozija u Splitu, ima ozlijeđenih

split

Danas oko 12 sati u Splitu je odjeknula jaka eksplozija u Sjevernoj luci u Splitu. Eksplozija se dogodila u jednom od silosa za pšenicu u Sjevernoj luci, u predjelu prema Vranjicu, pokraj bivše Splitske pivovare.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević dao je izjavu za medije.

"Velika je materijalna šteta, četvero je ozlijeđenih, dva malo teže, a dva lakše. Svi se tretiraju kao teže ozlijeđeni. Ono što je najvažnije je da nema smrtno stradalih", rekao je Ninčević.

Dvojica teže ozlijeđenih su s opeklinama uglavnom po glavi i rukama smješteni u splitskoj bolnici i nisu životno ugroženi.

Nakon eksplozije koja je, pod nerazjašnjenim okolnostima, izbila na silosu tvrtke "Žitni terminal" uslijedio je požar, no vatra je, kako se doznaje, ugašena nakon svega desetak minuta jer su na mjesto nesreće došle sve raspoložive javne i dobrovoljne vatrogasne ekipe.

Na mjestu eksplozije je trenutno sve blokirano.

Na terenu je nekoliko ekipa hitne pomoći. Ukazuje se pomoć najpotrebijima.

Policija potvrđuje da je došlo do eksplozije, ali nemaju više informacija.

Kako doznaje index.hr od Dragana Žanetića, direktora Sjeverne luke Split, eksplozija se dogodila u silosu tvrtke Ameropa Žitni Terminal.

"Imamo mi dosta štete, popucala su stakla na skladištima, prozori", kazao je Žanetić.

Na području je puno policije i vatrogasaca, čuje se Hitna pomoć kroz grad, a javljaju da se detonacija osjetila i do Solina.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH