U akciji 'Ares' uhapšeno 360 osoba

aress

Zbog više krivičnih djela policija je uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnesene su krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Policijska akcija "Ares" sprovedena je u 27 opština i gradova u Srbiji.

Velika akcija na suzbijanju opšteg kriminala sprovedena je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, na teritoriji većeg broja gradova i opština u Srbiji.

Uhapšeno je 360 osoba zbog sumnje da su počinili različita krivična djela, između ostalog, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorištavanje maloljetnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Ministar Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je policijska akcija "Ares" sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnesene su krivične prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe.

Ministar policije naveo je da je oduzeto 167 kilograma narkotika - kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija, kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane. Oduzeto je 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplijenjena je veća količina novca, 19 vozila, kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Ministar policije je rekao da su neke od najvećih zaplijena izvedene u Beogradu i Novom Sadu.

U Beogradu je zbog iznude uhapšen D. Ć. (30) koji je, kako je rekao Stefanović, pripadnik jedne od dvije najveće kriminalne grupe.

"On je uhapšen prilikom pokušaja iznude oko 20.000 eura", rekao je Stefanović i dodao da je prilikom pretresa kod njega pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5.500 eura u gotovom novcu.

Policija je u Novom Sadu uhapsila G. B. (39) i M. J. (36) zbog sumnje da neovlašteno proizvode i stavljaju u promet opojne droge. Kod njih je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstazija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašiša i tri pištolja.

U Beogradu je uhapšen G. M. (54) zbog sumnje na isto djelo, a kod njega je pronađena laboratorija za proizvodnju i oko 60 kilograma marihuane, rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala i zahvalio pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na ovoj, kako je rekao, jednoj od najvećih akcija.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH