Politikant ne može bez politike: Lagumdžija i preletačevići u još jednom pokušaju obmane

Lagumdzic SD pokret

U Sarajevu će danas biti održana osnivačka Skupština Pokreta socijalne pravde i demokratije na kojoj će biti imenovano i Predsjedništvo SPD-a.

Inicijativni odbor je utvrdio tri tačke dnevnog reda, a to su: Prijedlog dokumenta o uspostavi Pokreta, Prijedlog Proglasa pokreta i odluka o imenovanju Predsjedništva Pokreta SPD-a.

Među najistaknutijim osobama koje se dovode u vezu sa Pokretom SPD-a su Ivo Komšić, Zlatko Lagumdžija, Enes Karić, Hasan Muratović, Hakija Meholjić i mnogi drugi iz javnog i političkog života.

U opisu Pokreta socijalne pravde i demokratije kaže se da predstavlja i izražava stavove organizacija i pojedinaca iz svih sfera javnog i političkog života, s ciljem promocije, očuvanja i jačanja države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, kao cjelovite, suverene, nezavisne, međunarodno priznate države, utemljene na vladavini prava, u kojoj pojedinac ima sva prava i slobode koje su proklamovane Općom Deklaracijom o ljudskih pravima Ujedinjenih nacija i Konvencijom o osnovnim ljudskim pravima i slobodama Vijeća Europe. 

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH