Uhapšen vozač BMW-a koji je skrivio smrt tri djevojke

BMV sudar

Dvadesetogodišnji Almir Ejubović, vozač "BMW-a X5" u kojem su poginule tri mlade djevoojke iz Hadžića uhapšen je danbas zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, potvrđeno nam je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštvu KS - kazali su nam u MUP-u KS.

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil "BMW X5", kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste. Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru. Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.

Djevojke ajlanadjalejla

 

Teške povrede zadobio je i vozač "BMW"-a, koji je zadobio prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te se sve od nesreće nalazio u Općoj bolnici "Prim. dr. Abudulah Nakaš" na liječenju.

Nakon što je danas pušten iz bolnice odmah je uhapšen.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH