Srebrenik/Detalji pucnjave: Sijevale pesnice, Bešićev otac upucan u ruku i nogu

besic otac

Meho Bešić, otac nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića, ranjen je u subotu u pucnjavi u mjestu Falešićima kod Srebrenika.Pucnjavi je, kako saznaje Dnevni avaz, kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović.Riječ je o komšijama, koji su prema izjavama očevidaca, i ranije imali razmirica i svađa.

“To je bila opšta tuča između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova. Meho je bio sam na jednoj strani, a njih petorica na drugoj. U toj općoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu – kaže za Dnevni avaz svjedok incidenta.

Meho je pogođen s dva metka, u ruku i nogu, i zbrinut je u Hitnoj pomoći u Srebreniku.– Nije ovo prvi put da se ove porodice svađaju. Oni žive u Falešićima i komšije su, kuće im dijeli samo osnovna škola. Meho ih je i ranije napadao kada je bio pod dejstvom alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i Hurem, napucavati na njih – priča sagovornik.

Porodica Suljanović radi na koridoru, na pijaci Arizona. Jedan od njih je penzionisani policajac. Nisu konfliktni.“Meho se na njih često žalio da režu šumu. Njega je to nerviralo i stalno im je to zamjerao”, dodaje sagovornik Dnevnog avaza.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH