Pronađeno 28 kilograma droge, uhapšene dvije osobe

azra

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su u Sarajevu 28 kilograma droge, najvjerovatnije marihuane, i uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Porparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da su pripadnici Federalne uprave policije ove dvije osobe uhapsili sinoć, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

"Prilikom pretresa garaže koju koristi jedan od osumnjičenih, policija je pronašla 28 kilograma droge", navela je Bavčić.

Ona je dodala da su osumnjičeni sprovedeni u prostorije Federalne uprave policije, te da će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač izjavio je da Uprava na širem području Federacije BiH sprovodi opsežnu akciju potrage za više osoba osumnjičenih za krijumčarenje i stavljanje u promet teških droga.

Lukač je za rekao da je riječ o vrlo ozbiljnoj akciji, koja se sprovodi prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, navodeći da je riječ o možda i najvećoj zapljeni narkotika na prostoru BiH.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH