Baja iz Laktaša protiv NATO saveza

05 Pro 2018
196 times

Pridržavat ću se rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, komentarišući najavu da će NATO sutra odobriti Godišnji nacionalni program za Bosnu i Hercegovinu, što praktično znači aktivaciju MAP-a.

"Ja ću se pridržavati rezolucije Parlamenta Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. Sve izvan toga s moje strane neće biti podržano", rekao je on.

Dodao je da je Republika Srpska prije desetak godina razgovarala o priključenju NATO-u, ali da je danas "situacija na geopolitičkom planu drukčija".

"NATO je ozbiljna organizacija, a kao i sva međunarodna politika u BiH ovdje, bila je po sistemu ako prođe - prođe. I Republika Srpska je u periodu prije desetak godina, bilo je razgovora o priključenju, mi smo smatrali da treba razgovarati sa tim savezom. Čak je u to vrijeme i Rusija razgovarala. Danas se geopolitička situacija potpuno promijenila. Mi smo jasno iskazali svoj stav oko NATO-a kroz politički konsenzus svih partija u RS. Ja nemam druge politike osim politike Narodne skupštine i vladajuće strukture u RS. Ne znam šta je bila namjera da se sada to nešto ubrza, da li da se iskuša Bosna ili da se pokaže apsurdnost situacije u BiH. Mene kao člana Predsjedništva obavezuje isključivo rezolucija Narodne skupštine", kazao je on.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH