Prijevara koja će dovesti do gospodarskih i društvenih sukoba

11 Lis 2017
176 times

Proglašena i smjesta odgođena nezavisnost Katalonije "prijevara je koja će dovesti do gospodarskih i društvenih sukoba", izjavio je u srijedu šef španjolske diplomacije Alfonso Dastis.

"Shvatio sam to kao prijevaru, iskreno, još jednu, kao trikove koje izvode govoreći jedno te onda suprotno od toga", izjavio je ministar vanjskih poslova Dastis na francuskom radiju Europe 1 dan nakon iščekivanog govora katalonskog predsjednika Carlesa Puigdemonta pred regionalnim parlamentom u Barceloni.

"Kaže da uzimaju pravo na nezavisnost nakon rezultata navodnog referenduma od 1. listopada, a potom traži od parlamenta da odgodi učinke te deklaracije", naglasio je on ocjenjujući "šokantnim taj način odnošenja prema" skupštini.

"Mislim da nastavlja raditi ono što je uvijek radio, ići prema situacijama koje ne želimo vidjeti u Kataloniji u smislu gospodarskih i društvenih sukoba", nastavio je španjolski ministar vanjskih poslova.

Našavši se u položaju između dvije vatre, katalonski predsjednik Puigdemont potpisao je u utorak navečer deklaraciju o nezavisnosti koju je smjesta odgodio zbog hipotetičnog dijaloga s Madridom, unoseći konfuziju oko nastavka događanja.

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH