Dačić postao Osman-aga: Slobin junoša pjevao Erdoganu na turskom i zaradio bakšiš

11 Lis 2017
210 times

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pjevao je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast.

Snimci Dačićevog pjevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama. Na jednom snimku se može vidjeti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, pjeva pjesmu “Osman Aga” na turskom jeziku.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri pjeva “svoju” Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Na svečanoj večeri predsjednici Srbije i Turske razmijenili su poklone – Vučić je Erdoganu poklonio ćilim, a Erdogan Vučiću bicikl i šah.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zajedničkoj konferenciji sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da Srbija osjeća Tursku kao prijatelja.

“Nije ovo 1389. godina, kako neki misle, već je ovo 2017. godina. Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom, naši odnosi su značajni za interese i budućnost Srbije”, rekao je Vučić.

Dačićevu interpretaciju pjesme Osman-aga na turskom jezikuu pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=WP-Nt6H7G84

Rate this item
(0 votes)

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH