16.04.2024.
HomeNovostiZenica: Potvrđena nova dva slučaja zaraze koronavirusom

Zenica: Potvrđena nova dva slučaja zaraze koronavirusom

U poslijepodnevnim satima potvrđena su nova dva slučaja zaraze koronavirusom u Zenici. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su kod dvije osobe koje su članovi porodice Zeničanke kod koje je jučer registrovana zaraza nakon što se vratila iz Lombardije u Italiji. Kako nam je potvrđeno, zaraženi su kćerka i zet Zeničanke, a treća testirana osoba je negativna.

Sve tri zaražene osobe iz Zenice zajedno su bile u Italiji. Uz nova dva slučaja u BiH za sada je ukupno sedam osoba zaraženih koronavirusom. Četiri osobe zaražene su u Banjoj Luci i tri u Zenici.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u BiH entitetska vlast u Republici Srpskoj zatvorila je sve škole i fakultete na 21 dan, a zabranjena su i sva javna okupljanja.

Nove mjere poduzete su i u Kantonu Sarajevo gdje su zabranjena javna okupljanja sa više od 250 osoba, a zatvorene će biti zdravstvene škole i fakulteti vezani za zdravstvo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti