16.06.2024.
HomeNovostiZdravko Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj, u budžet je uplatio...

Zdravko Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj, u budžet je uplatio 45 miliona kuna

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na 6 i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni proračun navedena 52 miliona kuna, piše Jutarnji list.

Tačnije, navodno je uplaćeno još 45 miliona kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih 7 miliona kuna koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz kaznenoga djela.

 

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države potvrdilo nam je više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima Jutarnjeg lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun najveći je misterij, čitave priče, a nitko od naših izvora ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca.

Mamić je, podsjetimo, osuđen jer je iz GNK Dinama, na osnovi antidatiranoga aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s današnjim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti