27.05.2024.
HomeNovostiVukanović se pita "koji je pravi Dodik u podijeljenoj ličnosti" i zašto...

Vukanović se pita “koji je pravi Dodik u podijeljenoj ličnosti” i zašto ga Bošnjaci “vade i čupaju iz blata iako ih je toliko puta gazio, vrijeđao i ponižavao?”

-Srbenda se zahvaljivala Turcima i Turskoj, jer su obezbjedili sredstava za obnovu džamije, i nije mu smetalo da pozira ispod crvenog turskog barjaka, zelene zastave sa polumjesecom Islamske zajednice BiH, te zastave BiH. U svom obraćanju imao je veoma pomirljiv govor sa novim zaokretom i signalima upućenim Bošnjacima, koji su potpuno suprotni od otrovnih strelica, jezika mržnje i sramnih poruka da ne želi dijeliti ni vazduh sa muslimanima, koji je slao prije samo desetak dana.

Postavlja se pitanje koji je pravi Dodik u podijeljenoj ličnosti, da li onaj od prije 10 dana koji se busa u prsi junačke, prijeti, vrijeđa muslimane, najavljuje odcjepljenje Republike Srpske, jer tvrdi da se sa Bošnjacima ne može živjeti,  nudi imaginarne 2 milijarde za mirno razdruženje, ili ovaj tihi, pomirljivi i tolerantmi Dodik od poslednjih nekoliko dana? Nije mi jasno kako Bošnjaci nakon svega, iznova i uporno, prelaze preko uvreda, gaze lično i nacionalno dostojanstvo, grle se i pozdravljaju sa osobom koja ih kontiniirano vrijeđa godinama, vade ga i čupaju iz blata iako ih je toliko puta gazio, vrijeđao i ponižavao?

Njegovo neprestano tumaranje i srljanje, česti politički zaokreti za 180 stepeni, na dnevnom nivou, koji zavise od raspoloženja i trenutnih političkih ciljeva, prešli su sve granice. On je spreman promijeniti 100 stavova, vjeru, izdati, prodati i učinili sve, ako ćemu to pomoći da ostane na vlasti, sačuva moć i bogatstvo. Ipak svima mora biti jasno da zvijer mijenja dlaku ali ćud nikada, i da svi plaćaju skupu cijenu ako ulaze u kolo sa osobom čije je vrijeme i rok trajanja istekao, poručio je Vukanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti