24.05.2024.
HomeNovosti"VUČIĆU, LEČI SE": Predsjednik Srbije izvrgnut javnom podsmijehu

“VUČIĆU, LEČI SE”: Predsjednik Srbije izvrgnut javnom podsmijehu

Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da razmišlja o uvođenju 24-časovog policijskog sta, izazvala je neviđenu provalu bijesa u srpskoj javnosti a sam Vučić je izvrgnut javnom podsmijehu uz kolektivnu poruku “Vučiću, leči se”.

Nakon što je najprije sa suradnicima govorio da se radi o ‘najsmješnijem virusu na svijetu’ koji će otjerati rakijom i kiselim kupusom, kad je vidio da nije vrijeme za šalu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naknadno je uveo drakonske mjere. Prvo su uvedene restrikcije kretanja koje uključuju policijski „čas“ koji traje puna 24 sata, a jučer su se antikorona mjere dodatno pojačale. Najstroži policijski sat na Starom kontinentu produžen je čak na tri dana vikenda. Uvedena je zabrana kretanja svim osobama koja počinje u petak u 13 sati i neprekidno traje sve do ponedjeljka u pet sati ujutro.

Demagoški javni istupi predsjednika Vučića u tv-dnevnicima i emisijama i uvođenje  epidemioloških restrikcija u kojima se nisu mogli ni psi prošetati poprilično su razgnjevile srbijanske građane. Oni su poslije uobičajenog zvučnog večernjeg pljeska zahvale medicinskim radnicima prešli na masovne pokliče: „Vučiću, leči se!“

Satirični portal Njuz net piše da je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će predložiti Vladi Srbije uvođenje 24-časovnih obraćanja naciji. Tom prilikom predsjednik je istakao da ova mjera podrazumijeva da će na svim kanalima tokom cijelog dana biti uživo prenošeno njegovo obraćanje naciji i da će biti priveden svako ko tokom sprovođenja ove odluke ugasi televizor.-O ovoj meri razmišljam svaki dan. Čekam samo da kineski stručnjaci kažu kada je pravi trenutak za to i čim dobijem potvrdu u roku od pola sata počeće moja svakodnevna 24-časovna obraćanja naciji. Ukoliko se ova mera uvede uveren sam da će se ukupni broj ljudi koji ne prate moja pojavljivanja pred kamerama drastično smanjiti, a to je u ovom trenutku najvažnije – objasnio je Aleksandar Vučić.

Na pitanje kako je tačno zamišljeno sprovođenje ove mjere predsjednik je odgovorio da još uvijek ne zna.

-I meni je prvi put da ovo radim, ali ako penzioneri mogu po ceo dan da me gledaju moći će i ostali građani. Uostalom, ovo radim zbog njih. Neka me mrze, neka me pljuju, neka kažu onaj ludi Vučić, ne smeta mi, samo neka seda kod kuće i gledaju me. Ko boga ih molim da me gledaju i da ne pokušavaju da ugase televizor. Sve što treba da znaju i čuju tokom vanrednog staja ja ću im tokom obraćanja saopštiti – izjavio je predsjednik Srbije, prenosi Njuz net.

Osnivač tv produkcije “Sportska galaksija”, koja se emitira na oko 40 lokalnih televizija u Srbiji, Crnoj Gori i širom regiona, Milojko Pantić, svoju posljednju emisiju pod naslovom “Vučiću, leči se” posvetio je sumanutom prijedlogu da se svim građanima, a ne samo penzionerima, zabrani izlazak iz kuće na ulicu tokom cijelog dana, sedam dana u sedmici!

Reagirala je i sjajna kultne tv emisije “24 sata”.

Dnevni list “Danas” piše da su istog dana kada je vladar Srbije produžio policijski čas vikendom na 41 sat, građani uveče u osam sa svojih balkona i prozora, poslije uobičajenog aplauza medicinarima, dali svoje mišljenje o tom novom kažnjavanju penzionera, najvećih žrtvi pandemije, skandiranjem: „Vučiću, leči se.“

Izvještači kažu da se ta poruka čula u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Užicu…

Već sutradan oglasio se čak i sindikat zaposlenih u policiji zahtjevom da se ta odluka još jednom razmotri jer kako su rekli „najlakše je uvesti takav policijski čas, a ne razmišljati o svim dodatnim posljedicama“.

“Dakle i policija je ukapirala da se najrigorozniji policijski čas u istoriji ne uvodi samo zbog brige o zdravlju ljudi”, piše beogradski Danas.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti