23.07.2024.
HomeNovostiVučić o Kosovu: Mi smo 1999. godine praktično izgubili suverenitiet

Vučić o Kosovu: Mi smo 1999. godine praktično izgubili suverenitiet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “ovo nije ni prvi ni posljednji put da se Srbija napada po pitanju Kosova” i da je važno da se sada ponaša “ozbiljno i odgovorno”.

Svakako je riječ o velikim političkim, gotovo tektonskim promenama, istakao je Vučić u intervjuu televiziji Pink, uz ocjenu da je odluka Srba da napuste institucije Kosova historijska.

Istakao je da su besmislene priče da su oni to uradili po naređenju Beograda i da oni koji to govore ne žele da sagledaju šta Srbi žele i sa kakvim problemima se suočavaju.

„Mislim da je veoma važno da ljudi znaju kroz šta smo prošli u prethodnih 10 godina. Naime, mi smo 1999. godine izgubili suverenitiet i pravo na našu vojsku i samo u lokalnim sjevernim djelovima mogli smo da imamo pripadnike policije. Onda je 2004. krenuo pogrom, a 2008. je Kosovo proglasilo nezavisnost“, objasnio je Vučić.

Vučić je naveo i da je loša bila odluka da se razgovori sa Prištinom premjeste u EU i to je najveća greška koju je Srbija uradila, te da je to rekao u lice Lajčaku i predstavnicima EU.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti