22.07.2024.
HomeNovostiU Turskoj uhapšen narko bos Željko Bojanić, policija prekopala dvorište njegove vile

U Turskoj uhapšen narko bos Željko Bojanić, policija prekopala dvorište njegove vile

Turska policija uhapsila je danas Željka Bojanića, srpskog mafijaškog bosa, u istanbulskom okrugu Sarıyer.

Za njim je bila raspisana Interpolova međunarodna potjernica zbog sumnje da je umiješan u šverc droge. Bojanić je optužen i za ubistvo Srbina Riste Mijanovića.

Policajci su vršili iskopavanje u dvorište vile u kojoj se skrivao Bojanić, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića. I sam Mijanović je bio pripadnik škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine bio u sukobu sa klanom Kavaca Bojanića.

Kavački klan je optužen za ubistvo škaljarskog šefa Jovana Vukotića u Istanbulu u septembru ove godine.

Turski emiter CNN Türk javio je da je Bojanić, koji nosi nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao sa lažnim pasošem s imenom “Andelew Belchew Jordan”.

Mediji su objavili da su pripadnici turske bande čiji je vođa zatočen u Italiji plaćeni oko milion eura za ubistvo Vukotića.

Vukotić, kojeg je tražila Srbija, uhvaćen je u Turskoj prije tri godine i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu no očigledno se vratio u Tursku sa lažnom ličnom kartom i pasošem, kao i Bojanić. Oko 50 ljudi je ubijeno u sukobu dva klana od 2014. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti