01.03.2024.
HomeNovostiVučić frustriran Kosovom: "Svi da sednemo u kafanu, uzmemo pivo i svima...

Vučić frustriran Kosovom: “Svi da sednemo u kafanu, uzmemo pivo i svima ‘majku majčinu’. A šta ćeš kad ti sina vrate u kovčegu?”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da očekuje razgovor sa svima onima koji se interesuju za rješavanje pitanja Kosova.

“Da ne bih filozofirao – za nas tu nema srećnog rešenja. Kakvo god da bude, mi ne možemo biti posebno zadovoljni”, kaže Vučić.

Dodaje da će se čvrsto i snažno boriti za nacionalne interese Srbije.

“Da ponovo Kosovo vratimo za pregovarački sto i na pregovarački sto, ali ako ljudi misle da će velike zemlje da promene mišljenje – oni kažu da su granice na Balkanu nepromenljive, a za njih su granice takve da je Kosovo u sadašnjim granicama kakve oni vide”, kaže on, prenosi B92.

Na pitanje očekuje li ultimatume, navodi da očekuje pritiske.

O tom pitanju, smatra on, ne može se postići konsenzus u Srbiji, jer “svi čekaju da se skloni Kosovo kao teret, neka to Vučić uradi, pa ćemo mi Vučića”.

“Mi smo znali kako da čuvamo naše nacionalne interese gurajući zemlju napred”, dodaje.

Kaže da sve što se dešavalo od “Brozovog režima, Miloševića, ali i prodavanje kuća” utječe na problem Kosova.

“Možemo li mi da budemo odgovorno društvo koje će da rešava svoje probleme ili to ne možemo ili ćemo svi da sednemo u kafanu, uzmemo pivo i svima ‘majku majčinu’. A šta ćeš kad ti sina vrate u kovčegu – hoće Vučić da bude kriv?”, veli on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti