05.03.2024.
HomeNovostiU BiH 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U BiH 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Bosni i Hercegovini, tokom posljednja 24 sata, zabilježeno je 29 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa, stoji u izvještajima entitetskih nadležnih institucija.

Prema informacijama koje su dostupne, šest novooboljelih zabilježeno je u Federaciji BiH, dok su u RS-u zabilježena 23 slučaja novooboljelih od ove bolesti.

U FBiH novi oboljeli iz Živinica, Tešnja i Kiseljaka

Šest osoba, tri iz Živinica, dvije iz Tešnja, jedna iz Kiseljaka, novooboljele su od koronavirusa u Federaciji BiH u protekla 24 časa.

U protekla 24 časa testirana su ukupno 321 uzorka u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH ukupno je u našoj zemlji oboljelo 2.609 osoba.

Ukupno se oporavilo 1.968, dok je od posljedica izazvanih koronavirusom preminulo 154 ljudi, pokazuju podaci na stranici Ministarstva civilnih poslova BiH.

U Tešnju je zaraženo ukupno 95 osoba, a u Travniku 12.

Na koronavirus pozitivne još 23 osobe u RS-u

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 357 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 23 osobe u ovom entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o 14 ženskih i devet muških osoba, od kojih su sedam mlađe, 13 srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Doboja, po četiri iz Banjaluke i Modriče, po tri iz Dervente i Kotor Varoša i po dvije iz Čelinca i Prnjavora.

“Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.502 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 116 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus”, saopšteno je iz Insituta za javno zdravstvo RS.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.027 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 29.722 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 70, u UKC RS 20, a u opštim bolnicama 50.

Na Odjeljenju COVID-19 UKC-a RS hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji jedan pacijent.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 67.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 974 osoba, a nadzor je završen kod 34.780 osoba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti