Oko respiratora ponovo je frka: Šta Solaku u ruksaku dala je Bavrka?

0

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak danas je viđen u Mostaru. On je osumnjičen u predmetu “Respiratori”, zajedno s Fadilom Novalićem, federalnim premijerom, i Fikretom Hodžićem, vlasnikom ”Srebrene maline”.

Kako javljaju izvori “Avaza”, Solak je u kafiću “School” duže vrijeme sjedio sam i nije se odvajao od telefona.

U jednom trenutku, kako nam naši izvori javljaju, nakratko mu se pridružila poznata TV voditeljica iz Mostara Ana Bavrka. Ona je suspendiranom Solaku samo predala ruksak s nepoznatim sadržajem i udaljila se.

Inače, u aferi “Respiratori”, u kojoj je Solak jedan od ključnih aktera, pojavljuje se i ime atraktivne voditeljice Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi “Srebrena malina”, čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.

Bavrka je po profesiji diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme “Srebrena malina“ Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Solak se i 25. aprila vraćao upravo iz Mostara, kada je u Konjicu u saobraćajnoj nesreći pao s motocikla i zadobio teže tjelesne povrede. Zbog toga mu je ruka još u gipsu.