01.03.2024.
HomeNovostiVozači oprez, ceste su zaleđene

Vozači oprez, ceste su zaleđene

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili zaleđenom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Zaleđen kolovoz

Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i preko mostova i vijadukta upozoravamo na zaleđen kolovoz. Uslijed izrazito niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Dodatno, u jugozapadnoj Bosni (na širem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada) jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), na području Viteza, kao i na dionicama u sjeveroistočnoj i istočnoj Bosni.

Učestali odroni

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti