01.03.2024.
HomeNovostiVlada USK isplatiće 1000 maraka pomoći svim budžetskim korisnicima, Vlada TK šuti...

Vlada USK isplatiće 1000 maraka pomoći svim budžetskim korisnicima, Vlada TK šuti jer će spiskati 300 miliona maraka u kampus univerziteta koji ima sve manje studenata

Vlada Unsko-sanskog kantona isplatiće 1000 maraka pomoći svim budžetskim korisnicima, a iz Odluke su izuzeti izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija u Unsko-sanskom kantonu

Vlada Unsko-sanskog kantona donijela danas Odluko o isplati pomoći 1000 KM svim zaposlenim na budžetu USK gdje spadaju zaposleni u obrazovanju, policiji, upravi itd. Za ovu namjenu Vlada Unsko-sanskog kantona izdvojiće preko 5 miliona maraka. Novac na računima budžetskih korisnika naći će se danas ili sutra.

Ovom odlukom se propisuje da se iz Budžeta USK izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Budžeta USK, isključujući izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija.

Odluka Vlade USK o isplati jednokratne pomoći isključuje izabrane dužnosnike i nosioce izvršnih funkcija u Kantonu. Inače Uredbu o isplati ove pomoći početkom decembra donijela je Vlade Federacije na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, saopćeno je iz Vlade USK.

Vlada TK ne brine o socijalom statusu svojih građana. Ona brine o trpanju novca u promašene investicije, poput nepostojećeg kampusa Univerziteta u Tuzli. Vlada TK je odlučina spiskati oko 300 miliona maraka u Kampus Univerziteta u Tuzli koji je sa nekadašnjih 12 000 studenata, spao na njih tek oko 1 200.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti