20.06.2024.
HomeNovostiVišković se opet izbrukao: Primio priznanje od najpoznatijeg prevaranta u regiji -...

Višković se opet izbrukao: Primio priznanje od najpoznatijeg prevaranta u regiji – Pere Maljutke znanog i kao Lažni Dodik

“Predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjoj Luci priznanje Zlatna značka predsjedniku Vlade RS-a Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske RS-a.”

Saopćeno je ovo danas iz Vlade RS-a.

Ukoliko vam ime ‘garda Panteri’ zvuči poznato to je zato što im je vođa bio likvidirani kriminalac Ljubiša Savić Mauzer, a činili su i brojne zločine u proteklom ratu. Naravno, u saopćenju Vlade RS-a spominju se kao heroji, pa su se, je l’, i Višković i Cvijetinović zahvalili jedan drugom za zasluge.

Sramota, dakako – no tu nije kraj bruke.

Ako se osvrnemo u ne tako daleku prošlost, vidjet ćemo da je premijer RS-a u svoj kabinet u Vladu primio čovjeka koji nosi status jednog od najpoznatijih prevaranata na ovim prostorima.

Naime, on je u javnosti pozatiji kao Pero Maljutka, koji je zbog prevara hapšen u BiH i Srbiji.

Naime, Cvijetinović se od 2006. pa na ovamo lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tadašnji ministar Rajlo Ubiparip. Čak je od lakovjernih biznismena u RS-u, Hrvatskoj i Srbiji izvlačio novac.

On je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije na Novom naselju zbog sumnje da je počinio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predstavljajući se kao Dodik – tadašnji premijer RS-a.

Koristeći fizičku sličnost iz mlađih dana, naveli su tada iz policije, podsjeća Srpskainfo, on se predstavljao kao Dodik i sklapao poslove sa raznim privrednicima i preduzećima u zemljama bivše SFRJ. Za Cvjetinovićem je bila raspisana i centralna potjernica u RS-u, kao i više međunarodnih potjernica.

Tada su za njim više od godinu dana tragale gotovo sve policije na Balkanu i konačno je uhapšen u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

Maljutka se u žižu dešavanja vraća 2019. godine kada počinje da javno istupa. Predstavnici udruženja veterana Garde Panteri su održali i konferenciju za medije, na kojoj su poručili da je Cvijetinović bivši predsjednik te da im svojim djelovanjem nanosi štetu…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti