13.04.2024.
HomeNovosti(VIDEO) Da li je u srpskom narodu postojao veći prevarant od Aleksandra...

(VIDEO) Da li je u srpskom narodu postojao veći prevarant od Aleksandra Vučića: Totalno raskrinkavanje u filmu ‘Vladalac‘

Televizija N1 sinoć je prikazala prvi od dva dijela dokumentarnog serijala “Vladalac”, političke biografije Aleksandra Vučića. Film potpisuje autorska ekipe koju čine Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljica) i Sanja Lončar (urednica), a donosi priču o turbulentnoj političkoj biografiji Aleksandra Vučića i godinama njegove, ne samo političke, dominacije u Srbiji.

U dokumentarnim emisijama “Vladalac” svjedočenjem Vučićevih savremenika (Biljana Stepanović, Bojan Klačar, Branka Prpa, Danica Vučenić, prof. Dragan Popadić, Dušan Petričić, Ljubodrag Stojadinović, Miša Brkić, Saša Ilić, Vesna Mališić, Zoran Gavrilović i prof. Žarko Trebješanin) “iscrtava” se paralela između njegovog političkog uspona i potonuća demokratije u Srbiji.

Naraciju o osmogodišnjim uspjesima i padovima najmoćnijeg čovjeka u Srbiji, njegovom okruženju i perspektivama, “sijeku” autentične izjave Aleksandra Vučića.

Neprestanim insistiranjem na diskrepanci između onoga što Aleksandar Vučić jeste i onoga što govori i radi, “Vladalac” je nešto više od univerzalne analize tipičnog populističkog vođe.

No, iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, “Vladalac” nije samo priča o njemu: ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim.

“Vladalac” je i priča o građanima Srbije i o tome kako se dogodilo da nisu prozreli narative koji su Vučića doveli i održali na vlasti.

Proizvodnju ovog dokumentarnog serijala potpisuje Audio i video produkcija JSP.

Pred vama je prvi dio…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti