24.05.2024.
HomeNovostiVanredno stanje u Srbiji

Vanredno stanje u Srbiji

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje na teritoriji cijele države. Odluka o uvođenju vanrednog stanja stupa na snagu odmah, prekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rekao je da je, na osnovu pisma koje je ministar odbrane uputio, prateći zakon i Ustav, odlučeno da se proglasi vanredno stanje na teritoriji cijele zemlje.

Srbijanska vlada uputila je preporuku svim građanima starijima od 65 godina, kao najugroženijoj kategoriji stanovništva, da ograniče svoje kretanje i što je moguće rjeđe izlaze iz kuće, te da prate savjete stručnjaka i budu u komunikaciji s najbližima.

– Nadležni će pratiti razvoj situacije, molim najstarije koji su najugroženiji, da ne izlaze iz svojih kuća. Mi ćemo poslije 72 sata, ukoliko vidimo da nema poštovanja propisa, donijeti i odluku o njihovom ograničenom kretanju, kako bismo ih zaštitili – poručio je Vučić.

Predsjednik je rekao da se od sutra zatvaraju vrtići, škole, fakulteti, teretane, kao i da se prekida sa sportskim dešavanjima, a da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave donijeti odluku šta će biti s restoranima i kafićima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti