Uhapšen Viktor Čavić iz Banja Luke: Bježao od policije zbog potjernice, prijetio pištoljem

0

Viktor Čavić (45) iz Banje Luke uhapšen je jučer nakon dramatične potjere kada je, pokušavajući da izbjegne hapšenje, pištoljem prijetio policajcima da će ih pobiti!

Kako saznajemo za Čavićem je ranije bila raspisana potraga od strane PS Lazarevo. Jedna od patrola bjegunca je primjetila u gradu i kada su pokušali da ga zaustave, on je pobjegao. Tada je za njim krenula višesatna potraga i Čavić je u nedjelu oko 2.30 sati lociran u naselju Kola na Manjači.

– Policijski službenici pokušali su zaustaviti BMW, kojim je upravljao V. Č. za kojim je bila raspisana potraga. Prilikom zaustavljanja vozila V. Č. je usmjerio pištolj prema policajacima, prijeteći im, a onda je vozilom pokušao udariti u policajce nakon čega je pobjegao s lica mjesta – rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

U policiji navode da je s Čavićem u automobilu kao suvozač bila D. K. Nakon bjekstva potraga za njima je nastavljena i locirani su oko 15 sati u iznajmljenom apartmanu u Mrkonjić Gradu, gde su i uhapšeni.

– V. Č. se sumnjiči za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a D. K. za pomaganje u izvršenju tog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada i dalji rad na predmetu – rekla je Mučibabić.

Viktor Čavić ima bogat kriminalni dosije. Svojevremeno je “ležao” u KPZ Zenica zbog razbojništva. Za isto djelo sudilo mu se u Bijeljini zbog sumnje da je zajedno s još dvije osobe 2007. godine opljačkao poslovnicu “Nove banke” u Loparama odakle su ukrali 45.000 KM.

Dovođen je u vezu sa više teških krivičnih djela kako u Banjoj Luci, tako i u Sloveniji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here