28.03.2024.
HomeSportFilm o treneru svih trenera Ćiri Blaževiću

Film o treneru svih trenera Ćiri Blaževiću

Kada ste pomislili da znate sve o treneru svih trenera Ćiri Blaževiću dolazi nam film a onda i serija posvećena jedinstvenom treneru i čovjeku koji nas vodi kroz svoju životnu priču od rodnog Travnika pa sve do danas, kada sabira utiske svega onoga što je napravio u životu.

Ćiro nas kroz film vodi jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima i mnogobrojnim anegdotama koje su obilježile njegov život.

U filmu se pojavljuje i tridesetak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali sa njim u najvažnijim fudbalskim bitkama kao 1982. godine kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka sa Dinamom ili 1998. godine kada je sa Hrvatskom reprezentacijom osvojio senzacionalno treće mjesto.

Priča koja podsjeća i kako je Ćiro vratio fudbal u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerovatnoj energiji, znanju i šarmu.

Većina stvari su do sada široj javnosti bile nepoznate, a gledaoci neće ostati ravnodušni posebno na priču o ratu, druženju sa Čarlijem Čaplinom, priču o životu iz koje će mnogi, kako kaže sam Ćiro, izvući pouke.

Film je rađen u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo, autora najpoznatijeg bosanskohercegovačkog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića koga poznanstvo sa legendarnim Ćirom veže još od 1983. godine.

Nakon svjetske premijere filma u Sarajevu, 7. oktobra 2021. godine na otvaranju desetog jubilarnog međunarodnog sportskog simpozija ‘Simposar Sarajevo’, planirane su premijere u državama regiona.

Film, kao i serijal o Ćiri Blaževiću, biće ekskluzivno prikazan samo na kanalima Sport Kluba.

Za sada pogledajte trailer najnovijeg filma Sabahudina Topalbećirevića ‘Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča’.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti