27.05.2024.
HomeNovostiUgursuzluk: Dodik želi srušiti BiH, a u rodnim Laktašima nije uspio sačuvati...

Ugursuzluk: Dodik želi srušiti BiH, a u rodnim Laktašima nije uspio sačuvati ni fabriku čipsa, 100 radnika ostaje bez posla

Fabrika čipsa Chipsy Marbo u Laktašima do kraja godine će biti zatvorena, a bez posla će ostati više od stotinu radnika.

Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije Pepsico, gdje su rekli da se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji.

“Fabrika Marbo bit će rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu Marbo posluje već 13 godina”, rekli su iz ove kompanije za Capital.ba.

Dodaju kako će kompanija Marbo nastaviti prodaju i distribuciju u BiH te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija, ostati u Laktašima.

Iako nisu spomenuli kakva je sudbina oko 380 zaposlenih radnika fabrike, jasno je da će mnogi od njih morati da potraže druga radna mjesta s obzirom na to da je za distribuciju potrebno mnogo manje radnika nego u proizvodnji.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, bez posla će ostati najmanje 130 radnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti