18.05.2024.
HomeNovostiU Tuzli "iznikao" spomenik gluposti, javašluku i korupciji

U Tuzli “iznikao” spomenik gluposti, javašluku i korupciji

Stub koji je postavljen u blizini socijalnih zgrada u tuzlanskom naselju Solina, vrlo brzo je postao viralni hit. Stub je ugrađen u asfaltni put, što je prizor koji se rijetko viđa.

Posjetili smo jutros gradilište u Solini, a poslovođa nam je rekao kako se stub nalazi na požarnom putu i da pored njega može proći vatrogasno vozilo.

Dodao je i da je planirano izmještanje stuba s trenutne lokacije, ali je za akciju radnika “Elektrodistribucije” Tuzla potrebno određeno vrijeme te se zbog toga asfaltirao put kada su već mašine bile na gradilištu.

No, stub u asfaltu nasred puta izazvao je brojne reakcije javnosti. Postojali su i drugi načini da se premosti ovaj problem, a odabran je, prema mišljenju mnogih, najgori, koji je izazvao podsmijehe u cijeloj regiji.

Slike i komentari nove “turističke” atrakcije u Tuzli preplavili su društvene mreže. Uglavnom se kreću od nevjerice do podsmijeha i osude na račun gradske administracije i izvođča radova.

U nekima od komentara se tvrdi da simbol Tuzle više neće biti koza, već će simbol gradske uprave postati stub na sred ceste. Neki od komentatora smatraju da je ovo samo vrh “ledenog brijega” nemara i bahatosti gradskih vladara, dok drugi smatraju da je “kap prelila čašu” i da se ovo sramoćenje grada mora kazniti, pa traže smjene i kazne odgovornih.

No, neki komentari kažu da je ovo spomenik gluposti, javašluku i korupciji u Tuzli.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti