14.07.2024.
HomeSvijetU Turskoj u odvojenim saobraćajnim nesrećama 32 mrtvih

U Turskoj u odvojenim saobraćajnim nesrećama 32 mrtvih

Najmanje 32 osobe poginule su u subotu u jugoistočnoj Turskoj kada su se vozila sudarila na dvije lokacije prethodnih saobraćajnih nesreća, objavile su vlasti.

Šesnaest ljudi, uključujući radnike hitne pomoći i novinare, poginulo je kada se autobus zaletio na mjesto ranije nesreće, rekao je regionalni guverner jugoistočne pokrajine Gaziantep Davut Gul.

Još 20 osoba je ranjeno i pružena im je pomoć.

“Oko 10.45 jutros, putnički autobus se sudario ovdje”, rekao je Gul govoreći s mjesta nesreće na cesti istočno od Gaziantepa.

“Dok su vatrogasci, liječničke ekipe i ostali kolege intervenisali u nesreći, drugi autobus je udario 200 metara iza. Drugi autobus je skliznuo na ovo mjesto i udario u hitnu i povrijeđene”, naveo je Gul.

U drugoj nesreći, kamion je udario u mjesto nekih 250 kilometara istočno u okrugu Derik u Mardinu gdje su svjedoci pratili drugu nesreću, pokazuju snimci.

Šesnaest osoba je poginulo, a 29 ih je povrijeđeno u toj nesreći u Mardinu, rekao je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca, dodajući da je osam ranjenih u kritičnom stanju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti