22.07.2024.
HomeNovostiMioković razvukao Tegeltiju kao harmoniku: "Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?”

Mioković razvukao Tegeltiju kao harmoniku: “Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?”

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) ponovo je podigao političku prašinu komentarom o “pravim Srbima”, odnosno “Srbima koji su politički faktor u BiH”.

“Ne možete sa Srbima graditi Bosnu i Hercegovinu želeći Srbe u Bosni i Hercegovini kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili neki Mioković.

Oni su samo SA dekor, a ne politički faktor, nisu dio srpskog političkog naroda u BiH i nemaju ništa zajedničko s tim narodom, osim porijekla na koje nisu mogli utjecati.

“Dakle, kada se govori o Srbima u političkom smislu, spomenuti i njima slični tu ne pripadaju. Bilo bi pošteno da navedeni u politici ni u kom smislu ne koriste oznaku Srbije, koju samo lažiraju i dovode u zabludu veliki broj ljudi”, napisao je prepotentno Tegeltija na Twitteru”, prenosi Radio Sarajevo.

Reagirali su, dakako, mnogi, a među njima i oni koje je Tegeltija ‘prozivao’.

Lazović mu je tako poručio da s njim ne vrijedi polemisati, jer on ne razumije “moju BiH”, a Magazinović je citirao slavnu izjavu Bogića Bogićevića o tome zašto “ne predstavlja jedan narod.

Također, na Twitteru se oglasio i Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac koji se nedavno odlučio i politički angažirati kroz Našu stranku i društvu ponuditi svoje ogromno znanje, iskustvo, ali, što ne reći, i ogromnu i iskrenu ljubav prema Bosni i Hercegovini, koja ničim i nikad nije ukaljana.

“Ko Milanu Tegeltiji, plaćeniku bez kredibiliteta i časti, dade tapiju da kvalifikuje ko je kakav Srbin i kome pripada? Nas, ozbiljne ljude sa imenom, prezimenom, karijerama, dignitetom, obrazom…?”, upitao se Mioković

Potom je poentirao, vrlo oštro:

“Đe ćeš ti, poltrončino, o Divjaku i Lazoviću? Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti