18.04.2024.
HomeNovostiU Italiji u jednom danu umrlo 627 ljudi, još 5986 zaraženih

U Italiji u jednom danu umrlo 627 ljudi, još 5986 zaraženih

U Italiji je od jučer zabilježeno još 627 smrtnih slučajeva od korona virusa, čime se ukupni broj umrlih od zaraze dosad popeo na .4032

Dosad je 47.021 čovjek zaražen korona virusom u Italiji

Podsjetimo, Italija je s jučerašnjih 427 smrtnih slučajeva preskočila Kinu te postala zemlja s najviše žrtava od korona virusa na svijetu.

Kina trenutno ima 3133 žrtava ovog virusa.

Sve više svećenika među žrtvama virusa
Na sjeveru Italije svakim danom sve više svećenika umire od zaraze koronavirusom, objavili su talijanski mediji.

U Bergamu ih je umrlo desetak, u Parmi pet, a žrtava ima i u Milanu, Bresciji i Cremoni, na sjeveru Italije koji je teško stradao od pandemije.

Biskupija Bergamo je najviše stradala pošto je najmanje deset svećenika umrlo zbog zaraze koronavirusom, piše u četvrtak katolički dnevnik Avvenire.

List navodi da je pet svećenika umrlo u biskupiji Parmi, dvojica u Milanu i u Cremoni i jedan u Bresciji, ne računajući brojne bolesne svećenike među kojima su neki u bolnici na intenzivnoj njezi.

U ukupnom stanovništvu smrtni slučajevi su “toliko brojni da je njihov popis teško utvrditi”, dodaje Avvenire koji u broju od 15. ožujka navodi da je lokalni list L’Eco di Bergamo objavio 160 osmrtnica, što je “gotovo pet puta više u odnosu na prosjek”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti