Tuzlanskim ugostiteljima biće vraćeno staro radno vrijeme objekata

0

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona  trebalo bi biti vraćeno na stari režim, odnosno do 23:00 sata, kao što je bilo prije Odluke koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva TK-a, 3. marta ove godine, zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije, saznaje Federalna televizija, prenosi FTV.

Odluka bi trebala biti donesena sutra na sjednici koja je zakazana za 8:00 sati.  Kako saznajemo, jedna od novih mjera, koja će biti donesena, odnosit će se i na pojačano prisustvo redara, koji će uz inspektore kontrolisati propisane mjere zaštite i rastojanja između stolova u ugostiteljskim objektima.

Također, općinske, gradske i kantonalne inspekcije, uz prisustvo pripadnika Uprave policije MUP-a TK-a, pojačat će nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka. Uvođenja lockdowna na području Tuzlanskog kantona, za sada neće biti.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentiran je 21 slučaj zaraze koronavirusom, na osnovu testirana 154 uzorka. Trenutno je aktivno zaražena 581 osoba.