20.06.2024.
HomeNovostiTrojka kreće u razgovore o formiranju vlasti s HDZ-om

Trojka kreće u razgovore o formiranju vlasti s HDZ-om

Predstavnici Trojke najavljuju razgovore za formiranje vlasti na federalnom i državnom nivou s HDZ-om. Tim povodom oglasili su se saopštenjem.

– Sutra ćemo u Mostaru početi razgovore s HDZ-om za uspostavu vlasti na federalnom i državnom nivou, te u kantonima gdje je to moguće. Trojka će u razgovorima predstavljati sve potpisnice Sporazuma o uspostavi većina na svim nivoima u BiH, koje će se uključiti kada se otvore razgovori o konkretnim programskim rješenjima. Ishod razgovora ne možemo predvidjeti, ali možemo garantovati principijelnost i nepristajanje na bilo šta što bi Bosnu i Hercegovinu moglo udaljiti od evropskog i NATO puta.

Ono što, između ostalog, želimo postići jeste da standarde razgovaranja o formiranju vlasti dignemo na veći nivo, pogotovo u smislu njihove transparentnosti.

Svi imamo i pravo i obavezu reći kakvu državu želimo graditi i u kojem je pravcu voditi. Trojka će slušati glas svojih birača a medije pozivamo da budu objektivni prenosioci i tumači naših poruka javnosti.

Nakon razgovora oglasit ćemo se saopštenjem a bit ćemo dostupni i za izjave – saopćeno je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti