Trinaest novozaraženih koronavirusom u Republici Srpskoj

0
epa08286050 An employee works at the Sciensano Scientific research and analyse center in Uccle, Belgium, 11 March 2020. Belgium's health ministers announced a total of 314 cases of Covid-19 and one dead since the start of crisis. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
Kako se navodi u saopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 524 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus potvrđen je kod 13 osoba.

“Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Tri žene su srednje životne dobi i pet žena je starije životne dobi. Pet muškaraca je srednje životne dobi. Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Bosanske Dubice i Prnjavora”, saopćeno je.

Navodi se da je šest osoba imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba.

U Republici Srpskoj testirano je ukupno 24.012 osoba.