Trifunović rastače Dodika: “RS, osim Srbije, nema nijednog saveznika u svijetu”

0

Zar ti isti tajkuni ne mogu graditi i investitirati u objekte u Republici Srpskoj”, kaže u izjavi za Skener.info Darko Trifunović, politički analitičar iz Beograda.

Prema njegovim riječima, pobjeda Draška Stanivukovića u utrci za gradonačelnika Banje Luke, kao i bahato ponašanje Milorada Dodika nakon izbornog poraza, donekle su promijenili medijsku sliku u Srbiji prema onome što se dešava u RS-u. “Svi se u Beogradu pitaju kako je moguće to da je opozicionar Stanivuković pobijedio za gradonačelnika Banjaluke, a Dodik ima skupštinsku većinu u Banjaluci. Beogradskoj javnosti je nejasno kako je do toga došlo, da li je neko izdao Dodika”, poručuje Trifunović.

On naglašava da je očigledno došlo do pada Dodikove popularnosti u Republici Srpskoj. “Dodik je izgubio dio podrške naroda i prijatelje u svijetu. Izrael je prošle godine investirao 550 miliona evra u Srbiju, a u Republiku Srpsku nula evra. Za to je krivac Dodik. Ko su, onda, Dodikovi saveznici? EU nije, Amerika nije, jer je na njenoj crnoj listi. Rusija? Vidite kako su prošli saveznici Rusije – Sirija i Jermenija. RS, osim prirodnog saveznika Srbije, nema nijednog saveznika u svijetu”, zaključuje Trifunović.