23.06.2024.
HomeNovostiTraži se hitna suspenzija četnika-policajaca iz Priboja

Traži se hitna suspenzija četnika-policajaca iz Priboja

U policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine, bez obzira da li to rade u kafani ili na ulici, poručio je zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović i, reagujući na incident u Priboju, zatražio momentalnu suspenziju za sve policajce koji su u tom incidentu učestvovali.

“Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice” su riječi pjesme koju su pjevali pripadnici MUP-a Srbije u Priboju u društvu svojih starješina, od kojih niko nije reagovao i zaustavio ovo šovinističko divljanje, naveo je u pisanoj izjavi Stefanović.

On je naglasio da „zato niko od njih više ne smije da nosi uniformu srpske policije“.

– Svi koji su se nalazili u kafani moraju biti momentalno suspendovani i protiv svih mora biti pokrenut ne samo disciplinski, već i krivični postupak. Slavljenje rođenja djeteta uz pozivanje na vršenje zločina je nešto što apsolutno niko ne može da razumije ni da prihvati – poručio je Stefanović.

Naglasivši da je Srbija “zemlja svih njenih građana koji se moraju osjećati bezbjedno bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, Stefanović je ocijenio da historija uči “kako je lako poremetiti međunacionalne odnose i kako tragične posljedice to može da izazove na živote svih”.

– Obaveza svakog pristojnog čovjeka je da zaštiti svoje komšije i gradi sa njima odnose uvažavanja i poštovanja shvatajući naše razlike kao bogatstvo – poručio je Stefanović.

Podsjećamo, oni su se veselili i opijali uz pjesmu čiji tekst glasi:

„Srebrenice tako si mi mila,

Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru novi Vukovaru,

Oj Sjenice nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,

u četnika oko redenika…“

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti