19.04.2024.
HomeNovostiNastavlja se potraga u Beogradu: Otac potvrdio da je nestali mladić na...

Nastavlja se potraga u Beogradu: Otac potvrdio da je nestali mladić na snimkama

Splićanin Matej Periš nestao je u Beogradu u noći na petak, a po službenoj prijavi posljednji put je viđen oko 2,30 sati 31. prosinca u noćnom klubu Gotik gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd. U potragu se uključila policija, veleposlanstvo, njegovi prijatelji, a u Beogradu je i Matejev otac Nenad Periš. No, ni nakon četiri dana potrage mladić još uvijek nije pronađen.

Svaki trag gubi mu se prvih sati 31. prosinca. Mutni kadrovi nadzorne kamere pokazuju kako silazi prema splavu na rijeci. A okolnosti u kojima se našao nakon toga – misterija su koja muči obitelj i službe koje tragaju za mladićem.

“Na snimcima  je moj sin”

U ponedjeljak navečer na srpskim portalima pojavile su se snimke na kojima je navodno nestali Splićanin, što je naknadno za N1 potvrdio i njegov otac.

“Na snimcima koje mi je pokazao MUP je moj sin”, kazao je Periš koji je pohvalio rad srpske policije i dodao da rade odličan posao.

Demantirao je pak da je njegov sin na snimcima na kojima se vidi da netko pliva u Savi.

Dodao je da različite informacije mogu dovesti do toga da istraga krene u drugom smjeru te da onda policija na njih gubi vrijeme.

Policija pretražuje rijeku Savu

Policija i dalje pretražuje rijeku Savu u potrazi za nestalim mladićem, no još uvijek nema nikakvih tragova.

“Nažalost, zasad nismo pronašli niti jedan trag. Potraga s naše strane je počela jučer oko 17 sati. Pretraživali smo isti ovaj potez od kluba gdje se to eventualno dogodilo, pa sve do ušća. Pretraživali smo po splavovima, objektima na vodi, uz obalu, dok je riječna policija čamcima obilazila objekte sa strane vode. Danas je opet isto područje – takva je priroda rijeke da nije sigurno gdje se može pojaviti tijelo pa smo ponovno pretražili to područje”, objasnio je Drago Kovačević iz Mreže za opasnost Srbije koji traže Mateja.

“Mislim da treba prepustiti tamošnjim službama, očito su dovoljno sposobne, da rade svoj posao, da istraže sve okolnosti, da idu u svim smjerovima, sa svim službama, ako treba i s volonterskim službama, da se vidi kako se i što se moglo dalje, treba li pretraživati rijeku, ušća ili je možda nekakva druga nesretna okolnost bila u pitanju, to ćemo još vidjeti”, rekao je alpinist Stipe Božić.

Hrvatsko veleposlanstvo oglasilo se o slučaju

Hrvatsko veleposlanstvo također se oglasilo o slučaju, navodeći da prate situaciju te da su u kontaktu s obitelji.

“Povodom vijesti o nestanku mladog hrvatskog državljana u Beogradu, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu, od prijave nestanka, uključeno je kroz komunikaciju s nadležnim srbijanskim vlastima, i u stalnom je kontaktu s obitelji mladića.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti