Tragikomični diktator: Lukašenko ismijavao koronu, a ona ga zarazila

0

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko došao je u kontakt sa zaraženim koronavirusom, saopćeno je iz njegovog kabineta. Lukašenko, jedan od najglasnijih protivnika aktuelnog načina borbe s koronavirusom, bio je u direktnom kontaktu i postoji rizik da je zaražen, prenose mediji u Srbiji.

Aleksandar Lukašenko ipak neće biti u samoizolaciji, već će nastaviti da radi kao i do sada, objavila je Natalija Aismont, njegov portparol.

Čovjek koji vodi Bjelorusiju od 1994. godine, odbacio je zabrinutosti zbog oboljenja, koje je nazvao “psihozom”, i sugerisao da se u sklopu borbe protiv virusa pije votka, ide u saunu i da se vozi traktor.

Također, on je dio jednog amaterskog hokejaškog kluba i više puta je nastupao pred velikim brojem gledalaca. Upravo je na jednoj utakmici došao u kontakt s virusom.

– Njegov saigrač je hospitaliziran, jer se u početku sumnjalo da ima upalu pluća, ali je kasnije testiran na Covid-19 i rezultat je bio pozitivan – istaknuo je portparol.

Lukašenkov tim je po 11. put osvojio titulu u svojoj amaterskoj ligi, a kada mu je jedan od novinara u martu sugerirao da nije sigurno organizirati hokejaške utakmice tokom pandemije, imao je spreman odgovor.

– Ovdje nema virusa, vidite li vi da neki leti unaokolo – odbrusio mu je.