27.05.2024.
HomeNovostiDosta im Fadila i njegovog diletantizma: Sarajlije sutra izlaze na protest

Dosta im Fadila i njegovog diletantizma: Sarajlije sutra izlaze na protest

Iz grupe Glas malih biznisa, online platforme okupljene zbog problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa, za sutra najavljuju proteste u Sarajevu.

– Nakon prijedloga jednog od naših članova, da na dan održavanja sjednice Parlamenta Federacije održimo protestnu vožnju ulicana našeg grada, odlučili smo se da isti prihvatimo kao takav, te da na jedan miran civilizovan i dostojanstven način izrazimo nezadovoljstvo zbog nereagovanja vlasti na ekonomsku krizu koja nas je zadesila sa pojavom Korona virusa. Na taj način želimo da ih podsjetimo na važnost nas kao poslodavaca, zaposlenika i građana na ugroženost naših biznisa i radnih mjesta, ali i životne egzistencije u koju su nas oni doveli ne reagujući na naše zahtjeve i prijedloge za spašavanje svih nas – navode iz grupe Glas malih biznisa.

Okupljanje na velikom parkingu (poligonu za vožnju) ispod podvožnjaka na Ilidži planiran je do 10:45 sati.

– Ruta kretanja je Ilidža kroz kružni tok i vožnja prema gradu uz zvučne proteste sirenama iz automobila desnom stranom (krajnjom desnom kolovoznom trakom u pravcu grada) te zaustavljanje ispred na tri minute pored zgrada Opština Novi Grad, Novo Sarajevo, Parlamenta BiH, raskršće na Skenderiji, Opština Stari Grad, Vijećnica, Baščaršija i povratak do mjesta okupljanja na kojem ćemo završiti našu protestnu vožnju u 11 i 55 i nakon toga razići se – navode u saopćenju.

Poručuju da će se prilikom okupljanja poštovati sve preporuke kriznog štaba tj. neće biti kontakta između okupljenih i držat će se propisano rastojanje od dva metra.

– Važno je napomenuti da ovaj protest mora proći u najboljem redu i da za svako neprikladno ponašanje pojedinaca će biti prijavljeno nadležnim organima radi procesuiranja i kažnjavanja istih. Ovim protestom moramo pokazati da naš glas mora da se čuje i da konačno mora da nas se pita kada se odlučuje o pitanjima koja određuju naše sudbine i sudbine naših porodica! – poručuju iz grupe Glas malih biznisa.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti