Svetlana Cenić raskrinkava najnoviju Vučićevu podvalu: “Srbija nas zove u mali Schengen, a dočekuje nas vojnom vježbom?!?”

0

Svetlana Cenić gostovala je na Face televiziji.

– Mali Schengen – veliki vatromet, direktan prijenos vojnih vježbi!? Onda Dačić kaže da su neka đubrad u Bosni!

Kritikuju me jer propitujem oko malog Schengena! Evropa nam pokazuje da nas ne želi! Dodik bio dio vojne vježbe u Srbiji, Čović trči u Zagreb! Imali smo berlinsku inicijativu koja je još na snazi, skeptična sam šta, ustvari, znači mali Schengen?! Šta mi tu dobijamo?! Imali smo CEFTA-u, pa CEFTA-u 2, putujemo ionako s ličnom kratom, da ovaj mali Schengen nije nešto veliko?! Ne želim slušati priču o slobodnom kretanju, mi se i sad normalno krećemo!

Srbijanska policija prebacuje migrante na našu granicu, jesmo li mi to deponija, da li zato Evropi treba mali Schengen? Dozvolili Vučiću da izađe s inicijativom o malom Schengenu, jer nikad nećemo biti dio EU, jer smo nikakvi, razjedinjeni! Prvo nas zovu u mini Schengen, a onda govore da smo đubrad!

Ko odlučuje o tome jesmo li ravnopravni?! Bit će odlično ako uđemo i vidimo da to nije dobro za nas pa ne budemo mogli izaći zbog blokade koju će nam staviti! Niko ne pita šta je dobro u malom Schengenu?! Vlast bi za pare dala sve, ovdje se za 100 maraka mijenja nacija!

Dolazi sezona gripe, ko će platiti odsustva sa posla? Po korona-pravilima, samo što još nisu tražili vjenčani list, CT i potvrdu direktorice KCUS-a! Šminka se statistika, sve na šarenoj laži!

U ekonomiji nema razlike između ljevice i desnice! Sve najveće promjene u ekonomiji desile su se svana, tako i ovaj. Članovi Predsjedništva se okupe samo da bi odlučili hoće li priznati Osmicu ili direktora RAK-a… Politika se vodi u kafani! Isti čovjek koji se zalagao za Korona-zakon, sada kaže da ne valja! Taj predsjednik privrednika Smailbegović sada je protiv? – kazala je Svetlana Cenić.