21.05.2024.
HomeNovostiSrbi masovno registruju automobile na tablice Kosova, zato što na sjeveru više...

Srbi masovno registruju automobile na tablice Kosova, zato što na sjeveru više nisu moćni kriminalci poput Milana Radoičića, Lunea, Mamija, Rusija i sličnih…

Od 1. novembra 733 automobila sa sjevera Kosova s registarskim oznakama koje Priština smatra za “nelegalne”, preregistrirane su na RKS registarske tablice, saopćila je Kosovska policija.

Zamjenik direktora policije na sjeveru Mitrovice Veton Elshani izjavio je da je u utorak do podne na kosovske registarske tablice preregistrirano 88 vozila.

Prethodno su iz MUP-a Kosova ocijenili da je do masovne registracije vozila na sjeveru Kosova došlo “zato što na sjeveru više nisu moćni kriminalci poput Milana Radoičića, Lunea, Mamija, Rusija i sličnih”.

“Možda to izgleda nezamislivo iz perspektive od prije godinu dana, ali danas u četiri općine sjevera rade policajci koji su u službi reda i mira i borbe protiv šverca, kriminalnih i terorističkih grupa. Umiješanost bivših policajaca ne samo u slučaju Banjske pokazuje da je većina njih i sama bila dio kaznenog djela krijumčarenja”, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla prije nekoliko dana.

Mogućnost preregistracija vozila sa srpskim registarskim tablicama s akronimima gradova na Kosovu na RKS tablice je na snazi do 1. decembra ove godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti