18.05.2024.
HomeSvijetSiromašni češće obolijevaju i umiru od korona virusa

Siromašni češće obolijevaju i umiru od korona virusa

Stopa smrtnosti od korona virusa u Velikoj Britaniji dvostruko je veća među siromašnijim stanovništvom u odnosu na najbogatije, saopštio je Zavod za statistiku 1. maja.

Britanska institucija je proučavala 20.283 smrtnih slučajeva između 1. marta i 17. aprila, objavila je agencija Asošijejted pres (AP).

Studija pokazuje da je stopa smrtnosti u siromašnijim područjima bila 55,1 smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi, a u bogatijim oblastima 25,3 smrti na 100.000.

Profesor medicine sa Univerziteta Oksford, Karl Henegan, rekao je da je su uzrok takve slike loši uslovi stanovanja, slabija ishrana i češće razboljevanje kao mogući uzroci pada imuniteta, prenosi AP.

Helen Barnard, vršiteljka dužnosti direktora Dobrotvorne fondacije Džozef Rountri, rekla je za AP da su siromašniji ljudi više izloženi mogućnosti zaraze jer moraju da idu na posao pošto ređe rade poslove koje mogu da obavljaju od kuće.

U Velikoj Britaniji je od početka pandemije zaključno sa 30. aprilom registrovano 172.481 slučaj pozitvnih osoba na korona virus. Preminula je 26.771 osoba. Velika Britanija je, prema podacima univerziteta Džons Hopkins, druga po broju smrtnih slučajeva u Evropi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti