26.02.2024.
HomeSportŠiroki bez 18 igrača zbog koronavirusa, šestorica igrala protiv Sarajeva

Široki bez 18 igrača zbog koronavirusa, šestorica igrala protiv Sarajeva

Nogometni klub Široki Brijeg oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici i poručio kako je čak šest igrača koji su igrali u subotu protiv FK Sarajevo u 11. kolu Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase pozitivno na koronavirus.

Istaknuli su iz Širokog Brijega kako je “uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo na Koševu, pozitivni na koronavirus”.

Iz Širokog Brijega tražit će odgodu naredne dvije utakmice od Nogometnog saveza BiH.

“Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice.

Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica”, saopćili su iz Širokog Brijega i dodali:

“NK Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego tražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon ‘progledati’ – u interesu nogometa i zdravlja igrača.”

Konačnu odluku o odgodi ovih susreta donijet će Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti