SIPA u Gradišci traga za ubicom povezanim sa Arkanovim saradnicima

0

Na području Gradiške u toku su pretresi na sedam lokaciju u okviru istrage koja se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Srbije i Bosne i Hercegovine, saznaje N1.U Gradišku je stiglo vise od pet timova specijalaca SIPA-e, a traga se za jednom osobom za kojom je raspisana potraga od strane Interpola Beograd zbog teških krivičnih djela, uključujući i ubistva.

Nezvanično, među lokacijama koje se pretresaju su i kuća i vikendica osumnjičenog M.L., naselja Senjak, Gornji Podgradci , a navodno i jedan splav.

Ova akcija radi se po nalogu Suda BiH, a usmjerena je na obračun sa kracima kriminalnih klanova iz regiona koji se nalaze i djeluju u Bosni i Hercegovini.

Kako N1 nezvanično saznaje traga se za Milivojem Lovrenovićem (50) iz Bosanske Gradiške. Srbijanska policija Lovrenovića traži zbog teških krivičnih djela, a glavni je osumnjičeni za mafijaško ubistvo Strahinje Stojanovića.

Stojanović se povezivao sa ubistvom advokata Luke Bojovića, bivšeg pripadnika Srpske dobrovoljačke garde i saradnika kriminalca Željka Ražnatovića Arkana. Prema pisanju srbijanskih medija Lovrenović je u Beograd došao po zadatku, likvidirao Stojanovića i nestao.

Strahinja Stojanović (30) poginuo je u eksploziji bombe postavljene pod njegov terenac BMW X5 13. septembra 2020. oko 11.15 u Ulici Omladinskih brigada u Beogradu. Sa njim u vozilu bila je njegova partnerka Kolumbijka Sonja Suarez Gomez. Eksploziv je bio postavljen ispod šasije vozila, ispred vozačevog sjedišta. Eksplozija je otkinula desnu nogu Stojanoviću, a lijeva mu je bila raznijeta do kostiju. Takođe je pretrpio teške povrede unutrašnjih organa i pluća. Umro je ubrzo poslije eksplozije, dok je Sonja zadobila lakše povrede. Stojanović je prema tvrdnjama medija u Srbiji bio povezan sa narko poslovima.

Lovrenović kojeg SIPA navodno traži u Gradišci od ranije je poznat i bh. javnosti. Uhapšen je jer je u pijanom stanju hodao i pucao u centru tog grada slaveći rođenje unuka.