23.06.2024.
HomeNovostiNakon operacije u privatnoj klinici djevojčica iz Kaknja u teškoj komi

Nakon operacije u privatnoj klinici djevojčica iz Kaknja u teškoj komi

Vijest da je na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu dovezeno dijete u kritičnom stanju prije dva dana prenijeli su brojni portali i mediji. Naime, radi se o dvoipogodišnjoj djevojčici iz porodice Gadžun iz Gornjih Lučana kod Kaknja. Portal Kakanj.info objavio je video razgovor sa roditeljima djevojčice koja je tokom rutinskog zahvata u privatnoj klinici pala u komu.

Djevojčica se nakon operacije, koja je izvršena u privatnoj klinici, nalazi u veoma teškom stanju opasnom po život.

Roditelji su se na zahvat u privatnoj klinici odlučili na sugestiju doktorice. Kažu da je operacija izvršena u zubarskoj ordinaciji.

Iz KCUS-a je potvrđeno da je djevojčica u izuzetno teškom stanju, a iz MUP-a KS da su u slučaj uključeni policija i Tužilaštvo KS-a.

“Imala je spušten kapak, pa je prije imala operaciju, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije prihvatilo. Plastika je trebala biti izvađena u privatnoj ustanovi Halimić, ali zbog davanja totalne anestezije njen mozak nije izdržao. Međutim, prema našim saznanjima navodno operacija se izvela u iznajmljenoj sali poliklinike Bejtović, za operaciju je bila zadužena dr. Nina Jovanović. U tom trenutku nismo znali ko je anesteziolog, ali smo saznali da je bio dr. Suad Rožajac, a prema njihovim riječima je šokantna spoznaja da je ova operacija rađena u zubarskoj ordinaciji Bejtović”govore očajni roditelji.

Šta se zaista dogodilo, pa je jedan rutinski zahvat završio ovako, službeno se još ne zna, ali provjere svih oklonosti su u toku.

Federalna.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti