20.05.2024.
HomeNovostiSIPA sinoć pretresla prostorije OSA-e u Banja Luci i stan njenog uposlenika...

SIPA sinoć pretresla prostorije OSA-e u Banja Luci i stan njenog uposlenika Siniše Rakite, oduzela mu dva mobitela, istraga se nastavlja

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Siniši Rakiti, visokopozicioniranom usposleniku OSA-e i i bivšem savjetniku smijenjenog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, oduzeli su sinoć tokom pretresa dva mobitela, potvrđeno je za “Avaz” iz policijskih izvora.

– Pripadnici SIPA proveli su određene aktivnosti u prostorijama Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) BiH u Banjoj Luci radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka – rečeno je je danas iz Tužilaštva BiH.

Provedene su određene aktivnosti, pojašnjeno je, radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka iz Krivičnog zakona BiH.

Podsjećamo, SIPA je sinoć pretresla stan i prostorije OSA-e u Banjoj Luci koje je koristio Rakita. No, on je nakon pretresa i saslušanja, pušten da se brani sa slobode. Bit će ubrzo suspendiran.

Međutim, oduzeti mobiteli će pokazati s kim je sve komunicirao ovaj uposlenik OSA-e koji je savjetovao Osmicu i kome je odavao tajne podatke. Spisak je veliki. Provjerava se da li je na jednom od uređaja imao Sky.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti