25.02.2024.
HomeNovostiOptuženik za ratni zločin u Srebrenici Milivoje Batinica koji je i futsal...

Optuženik za ratni zločin u Srebrenici Milivoje Batinica koji je i futsal trener, tukao svog igrača na utakmici u Zrenjaninu

Na futsal utakmici u Srbiji između SAS-a iz Zrenjanina i FON-a iz Banjice (6:4) dogodio se incident u kojem je trener domaće ekipe Milivoj Batinica u sred utakmice tukao svog igrača.

Pred kraj prvog poluvremena Batinica je ušao u sukob s jednim od svojih igrača. Najprije ga je vukao za dres, a onda počeo udarati po glavi. Igrač je na kraju uspio pobjeći i spriječen je veći sukob, a ovaj potez osnivača i trenera SAS-a je naišao na osudu javnosti, više u regionu nego u Srbiji.

Naime, Batinica je jedan od osnivača Vučićeve Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, te su vijest o ovom incidentu objavili tek rijetki mediji u našem komšiluku.

Osim toga, Batinica je optužen za ratne zločine u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine i još uvijek čeka konačnu presudu.

Batinica je zajedno sa još sedam osoba osumnjičen da je, kao pripadnik Centra za obuku “Jahorina” Specijalne brigade policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, učestvovao u ubistvu 1.313 bošnjačkih zarobljenika iz Srebrenice na zemljoradničkoj zadruzi u Kravici.

Suđenje je počelo prije sedam godina, a Batinica je 2017. godine tvrdio da je za te ratne zločine prvi put saznao tek nakon što je uhapšen.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti