27.07.2024.
HomeSportOliver Knezović oslobođen za “pokušaj ubistva” Vedrana Puljića

Oliver Knezović oslobođen za “pokušaj ubistva” Vedrana Puljića

Oliver Knezović je i na ponovljenom suđenju u petak na Županijskom sudu u Splitu nepravosnažno oslobođen za krivično djelo ”Pokušaj ubistva” vezano za slučaj nereda od 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu.

Kako prenosi portal Jabuka.tv, sudija Zoran Ivanišević ponovno je donio oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubistva nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske krajem septembra 2023. godine vratio ovaj slučaj prvostepenom sudu.

Podsjećamo, Visoki kazneni sud RH je Knezoviću za opće opasnu radnju smanjio kaznu s četiri na dvije godine zatvora od kojih će jednu morati provesti u zatvoru dok je druga godina uslovna s rokom od tri godine.

Podsjetimo, u neredima u Širokom Brijegu, uoči utakmice Široki Brijeg – Sarajevo, 4. oktobra 2009. godine, navijačka grupa “Horde zla” je napadnuda od strane domaćih navijača i lokalnog stanovništva, a potom se u napad na njih uključila i policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

U tom haosu je hicem iz vatrenog oružja ubijen 24-godišnji pripadnik ”Hordi zla” Vedran Puljić, a ranjeno i povrijeđeno još barem desetak pripadnika “Hordi zla”.

Kasnijim vještačenjima je dokazano da je Oliver Knezović, tada pripadnik MUP-a ZHK-a ubio Vedrana Puljića, ciljano i svjesno. Oliver Knezović je odmah potom pobjegao od organa reda i pravosuđa naše domovine u susjednu Hrvatsku gdje se nastavila farsa sa suđenjem njemu za ubistvo nedužnog Puljića.

Također, dok porodica i prijatelji pokojnog Puljića još uvijek čekaju pravdu za njega, nekoliko pripadnika “Hordi zla” je već odslužilo svoje kazne za učešće u neredima čiji su inicijator toga dana bili upravo domaći navijači i lokalno stanovništvo

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti